Energikrisen får betydning for det kommende folketingsvalg

Ethvert samfund er en stor maskine, med rigtig mange hjul, trisser og dimser. Alle dele er lige vigtige, for at maskinen kan fungere optimalt.

De hjul, trisser og dimser der kører dårligst, er dem der bliver til mærkesager under det kommende folketingsvalg.

Traverne, ældreplejen, flygtninge og klima, kommer helt sikkert på dagsordenen. Psykiatrien har før været nævnt, men har aldrig rigtig fået status af mærkesag. Det kommer nok til at ændre sig, i den kommende valgkamp.

Energikrisen er det, der bekymrer de fleste danskere mest. Jo koldere det bliver, jo mere vil krisen true. Der er ingen tvivl om at energikrisen vil blive en hed rødbede, i den samlede debat, som vil få betydning for udfaldet af hele valget.

Energikrise og krig i Europa

Krigen i Ukraine er den direkte årsag til den energikrise vi oplever lige nu. Energikrisen handler ikke kun om at strøm og brændsel stiger helt vildt i pris. Energikrisen går ud over alle aspekter af samfundet.

Fødevarerne bliver dyrere, fordi de dels er dyrere at fragte og fordi det bliver dyrere at holde butikken åbent.

I privaten bliver det dyrere at tænde for lyset, at gå i bad og at holde køleskabet kørende og bare det at holde varmen.

Forbrugeren, som er os alle, hver og en, ved godt hvem der i sidste ende kommer til at betale regningen. Derfor får det en ekstraordinær stor betydning, hvilket parti, eller hvilken folketingskandidat, der på bedste vis tilgodeser forbrugerne i den kommende debat.

Energikrisen handler ikke kun kroner og øre

Borgerne bekymre sig. De kan sagtens se at deres penge ikke strækker til. De kan også se at mange varer allerede er væk fra hylderne og slet ikke til at købe, hvis der var penge til det. Men, borgernes bekymring handler ikke kun om kroner og øre. Bekymringen handler heller ikke kun om den kommende vinter.

Borgerne er simpelthen bekymrede for fremtiden

De løsninger der bliver præsenteret i den kommende valgkamp, skal altså både tage højde for kroner og øre, situationen nu og her, samtidig med at der på en eller anden måde bliver skabt udsigt til en tryggere fremtid.

Det parti der kan løfte denne byrde, kommer helt sikkert til at vinde stort over alle andre partier. Alle andre hjul, trisser og dimser er sekundære i forhold til energikrisen og krigen i Europa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *