Sådan træner du din Berner Sennen hund til pottetræning på 7 dage eller mindre

Hvis du er som de fleste hundeejere, kan tanken om at træne din hvalp på potte være lidt skræmmende. Men frygt ikke! Med lidt tålmodighed og konsekvens får du din pelsede ven pottetrænet på ingen tid. Her er alt, hvad du behøver at vide om, hvordan du kan pottetræne din hund på bare en uge:

 

1. Vælg et bestemt sted til at gå i potte

 

Det første skridt til en vellykket pottetræning er at vælge et bestemt sted til din hund, hvor den kan gå på potte. Det kan enten være indendørs eller udendørs, men det er vigtigt at være konsekvent med hensyn til, hvor du tager din hvalp hen for at gøre sine behov. Når du har valgt et sted, skal du sørge for at tage din hund derhen ofte – især efter måltider og lure – så at han ved, at det er det udpegede område til at gå på toilettet.

 

2. Fastsæt en regelmæssig tidsplan

 

Hunde er vanedyr, så en af de bedste måder at træne din hvalp til at gå på potte på er at lave en regelmæssig tidsplan. Det betyder, at du skal tage ham ud på potte på de samme tidspunkter hver dag – først om morgenen, efter måltiderne, før sengetid osv. Hvis du kan holde dig til en konsekvent rutine, vil din hund hurtigt lære, hvornår det er tid til at gå på toilettet.

 

3. Beløn god opførsel

 

Når din hund går på potte på det udpegede sted, skal du sørge for at rose den overdådigt! Hvis du giver din hvalp en godbid eller et stykke legetøj som belønning, forstærker du den ønskede adfærd og hjælper ham med at lære, at det at gå på pot på det rigtige sted er en god ting. Vil du lære din hund mere? Giv din Berner Sennen opgaver.

 

4. Straf ikke ulykker

 

Hvis din hvalp laver et uheld indendørs, må du ikke straffe den – det vil kun forvirre og skræmme den. I stedet skal du blot rydde op efter rodet og fortsætte med at opfordre den til at bruge det udpegede sted at gå på toilettet. Med lidt tålmodighed og konsekvens får han hurtigt styr på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *