Vil dit barn i gang med boksning? Husk beskyttelsesudstyr

Det er godt at dyrke sport, og der er meget at vælge imellem ude i diverse klubber. Har du et energisk barn, der gerne vil i gang med at dyrke en sportsgren, er det super, men mange forældre bliver uden tvivl nervøse, når det er boksning.

Boksning er en sport, hvor det går hårdt for sig, og det er forventeligt, at man pådrager sig mange skader over årene. Derfor kan det være skræmmende at lade dit barn starte. Det er dog vigtigt at huske, at boksning for børn og unge langt fra går nær så voldsomt for sig. Og der er meget udstyr på markedet, du kan købe, for at beskytte din søn eller datter i bokseringen.

De klassiske boksehandsker

Det første de fleste tænker på, når de tænker på bokseudstyr, er de velkendte boksehandsker. De store pudelignende handsker beskytter hænderne, når der udveksles slag. De hårde stød kan skade en hånd og i værste tilfælde brække fingre eller håndled. En boksehandske mindsker stødets styrke, så den, der slår, ikke tager alvorlig skade af det.

Og så skåner det også den, der bliver slået, da boksehandsken ikke rammer nær så hårdt som en hånds knoer.

Husk også en boksehjem

Det andet stykke essentielle udstyr er boksehjelmen, som dit barn skal have på hovedet. Handskerne beskytter barnets hænder, imens en boksehjelm beskytter barnets hoved mod slag fra deres modstander.

Ved at bruge en hjelm beskyttes barnet i højere grad mod brud og hjernerystelser, når de kæmper. Hjelmen skal være let at tage på, men skal ikke flytte sig, når man bliver slået. Så sørg for at tage ud og prøve forskellige hjelme med dit barn, så I finder den helt rigtige størrelse. Vær også opmærksom på, at hagestroppen ikke sidder og irriterer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *